Hokejisti Slovana neuspeli na ľade Dinama Minsk, prehrali 0:2

11.09.2013 Celý región

Minsk 10. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom treťom vystúpení v novom ročníku KHL, keď v utorok prehrali na ľade Dinama Minsk 0:2.

Zverenci českého trénera Rostislava Čadu tak majú na konte po troch dueloch tri prehry, pričom v posledných dvoch zápasoch nestrelili ani jeden gól. Najbližšie nastúpia v piatok 13. septembra o 19.30 h na ľade chorvátskeho nováčika súťaže Medveščaku Záhreb.

Priebeh zápasu

Slovan mal v úvode zápasu k dispozícii presilovú hru, ale nedokázal ju zužitkovať. Prvú vážnejšiu príležitosť si hostia vytvorili v 5. minúte, keď sa k puku dostal Kutlák, no napálil len do brankára Haugena. V ďalších minútach dominoval Slovan, jeho hráči si vypracovali niekoľko výborných gólových príležitostí, ale zradila ich koncovka. Pred domácim brankárom neuspeli postupne Kukumberg, Netík, ktorý napálil žŕdku, a ani Hudáček. Až potom prišla prvá šanca domácich, ktorí však nezužitkovali brejk troch na dvoch. Aj potom mal viac z hry bratislavský klub. Ďalšiu gólovú šancu mal na hokejke Ölvecký, no ani jeho samostatný nájazd sa neskončil v sieti. Tlak hostí ustal až v závere prvého dejstva, keď išiel na trestnú J. Mikúš. Jeho faul mohol potrestať Krajíček, ale Kopřiva bol proti.

Druhá tretina bola už oveľa viac vyrovnaná. Domáci lepšie bránili a viac z hry mali aj smerom dopredu, no chýbali im vyložené šance. Tie si nevedeli vypracovať ani hostia, ale predsa len boli blízko ku gólu, keď sa Surového strela odrazila od hokejky jedného z hráčov Dinama a puk skončil na žŕdke. V ďalšom priebehu sa hra presúvala zo strany na stranu, oba tímy si zahrali aj po jednej presilovke, ale bez úspechu.

Čo sa nepodarilo hosťom, vyšlo v 42. minúte domácim. Prvú veľkú chybu obrany Slovana v tretej tretine Jefimenko ešte nevyužil, no vzápätí sa dostal k odrazenému puku a na dvakrát otvoril skóre duelu. Slovan potom stupňoval tlak, vypracoval si viacero pekných akcií, ale nedokázal dostať puk za dobre chytajúceho Haugena. V závere sa "belasí" sami pripravili o možnosť vyrovnať, keď v 57. minúte úplne zbytočne fauloval Kukumberg. Po jeho návrate na ľad Slovan skúsil ešte hru bez brankára, no nevyšla mu a Micflikier upravil na konečných 2:0.

Výsledok
Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly: 42. Jefimenko (Meleško, Stas), 60. Micflikier (Kaľužnyj, Platt).
Rozhodovali: Karabanov, Romasko – Aljošin, Putilin (všetci Rus.),
vylúčení: 3:4 na 2 min,
presilovky a oslabenia: 0:0,
8460 divákov

Dinamo Minsk: Haugen - Goroško, Krajíček, Meech, Šinkevič, Filičkin, Černook, Lisovec - Micflikier, Kaľužnyj, Platt - Irgl, Gavrus, Surový - Jefimenko, Staš, Meleško - Kitarov, Zacharov, Dadonov - Kirjuščenkov

Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Štajnoch, Sigalet - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Netík, Ölvecký, Hudáček - Daňo, T. Mikúš, Bakoš


Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dnes sme odohrali svoj najlepší zápas sezóny. V prvých dvoch tretinách sme mali navrch. Vypracovali sme si veľa šancí, ale bohužiaľ, nedokázali sme ich premeniť. O výsledku zápasu rozhodla naša fatálna chyba v tretej tretine a tak odchádzame bez bodov."

Alexander Andrijevskij, tréner Dinama: "Za to, že po prvej tretine bolo 0:0, musíme poďakovať brankárovi Haugenovi a šťastene. V druhej sme už vyrovnali hru a vedeli sme podržať puk v útočnom pásme. V tretej prišla prvá chyba Slovana v obrane a my sme ju využili. Ďakujem chlapcom, že vydržali a nakoniec vyhrali."
 

Vyberte región